Het Fijnste Textiel
Decoreren met textiel - Tips van ontwerpers

Decoreren met textiel - Tips van ontwerpers

Geplaatst door 21-06-2022 15:10 door Ferry Muts

Je huis er stijlvol en trendy uit laten zien is iets waar iedereen naar streeft. Of je nu je kantoor verbouwt of gewoon je woonkamer wilt opleuken, het toepassen van verschillende textielsoorten in je inrichting is een gemakkelijke en effectieve manier om alles bij elkaar te brengen. Het is echter belangrijk dat je de juiste technieken kent om een geslaagd textieldecor in je huis te creëren. We hebben tips van professionele ontwerpers verzameld om je taak een stuk gemakkelijker te maken.

  1. Houd het kleurenpalet in gedachten: Om een samenhangende look in je ruimte te creëren, beslis je over het kleurenpalet dat je wilt gebruiken nog voordat je het textiel in huis haalt. Richt je bij het kiezen van stukken en patronen op die welke bij je gekozen kleurenschema passen. Dat betekent niet dat je het bij één kleur moet houden, maar je kunt verschillende tinten van dezelfde kleur combineren voor een uniforme uitstraling.

  2. Gelaagdheid is de sleutel: Textiel is een geweldige manier om textuur en visuele interesse in een kamer te brengen. Professionele ontwerpers stellen voor om textiel in lagen te gebruiken om een harmonieuze uitstraling in de ruimte te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een vloerkleed als basis gebruiken en daarop kleinere stoffen leggen zoals plaids, kussens en muurkunst om diepte te geven.

  3. Gebruik patronen en prints: Patronen en prints kunnen een kamer visueel interessanter maken, dus wees niet bang om te experimenteren. Zoek bedrukbaar papier en stof met het patroon dat je wilt gebruiken voor kussens, gordijnen en andere decorstukken. Als je meerdere lagen wilt maken met verschillende texturen en gewichten, kunnen prints helpen om alles samen te voegen.

  4. Houd rekening met de grootte van de kamer: Voordat je een textielstuk in huis haalt, moet je rekening houden met de grootte en vorm van de kamer. Textiel kan veel ruimte innemen, dus als je een kleine kamer hebt, kun je het ontwerp beter minimaal houden. Aan de andere kant, als je een onhandig gevormde kamer hebt of veel kale muurruimte, kun je stoffen gebruiken om dimensie toe te voegen en de randen te verzachten.

  5. Kies kwaliteitsartikelen: Als je textiel toevoegt aan je inrichting, vergeet dan niet te investeren in kwaliteitsproducten, zodat het er langer goed uitziet. Zoek naar artikelen die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals biologisch katoen, linnen en hennep. Controleer ook of de stukken die je kiest goed gestikt zijn en van een gerenommeerde bron komen.

Textiel heeft veel mogelijkheden om je te helpen een unieke en stijlvolle inrichting in je huis te creëren. Door deze ontwerptips te volgen, kun je textiel gebruiken om je ruimte een aangepaste en uitnodigende uitstraling te geven.